GZ, 58 jaar, Groningen

Door de mooie opbouw van de training kreeg ik een duidelijk inzicht hoeveel stress, repeterende gedachten en gevoelens er dagelijks in mijn lichaam en hoofd rondgaan. Helma begeleidde ons op een warme, heldere en ontspannen manier. Het doen van de meditaties en de oefeningen bracht me rust en ik kan met zoveel meer afstand naar de stress kijken. Ik word gewaar en dat geeft ruimte. Ik doe de oefeningen nog steeds geregeld. In de liefdevolle houding van Helma leerde ze ons hoe je zonder oordeel alles in je kan opmerken, het is niet goed of fout en die innerlijke vriendelijkheid is een heerlijke weldaad.

GJS, 56 jaar, Groningen

Helma’s warme stem geeft een extra rustgevende dimensie aan haar geleide meditaties. Daarbij heb ik mooie inzichten gekregen hoe ik met automatische gedachten en reacties in stress-situaties kan omgaan. Verhelderend en verlichtend. 

BG, 53 jaar, Assen

In het voorjaar 2019 heb ik de mindfulness-training bij Helma gevolgd. De training heeft me geleerd me bewust te zijn van het met volle aandacht te zijn bij wat ik doe in mijn leven. Dit heeft het voor mij mogelijk gemaakt om keuzes te maken die bijdragen aan rust en welbevinden in mijn leven. Ik kan voelen wanneer ik gas terug heb te nemen en ik maak nog dagelijks gebruik van oefeningen zoals ademruimte, de bodyscan en verschillende meditaties. De training heb ik ervaren als praktisch en nuttig. Helma leidt de sessies op vakkundige wijze en ze sluit goed aan bij wat leeft per persoon. Ik kan nu bewust handelen om met de gejaagdheid en stress van alledag om te gaan en met wat ik te doen heb in werk en privé. Juist de ervaring geeft handvatten om zelf mee verder te gaan. 

BB, 62 jaar, Groningen

Met heel veel plezier heb ik deelgenomen aan de cursus mindfulness. Als ik de cursus probeer te plaatsen t.o.v. eerder door mij gevolgde NLP-trainingen, dan zeg ik, NLP heeft me geholpen bij intuïtieve denkmodellen en -processen, terwijl dit gaat om zowel voelen als denken en ervaren. Het geeft mij persoonlijk een interessante “next step” in mijn groeiproces. Als cursusleider is Helma top! Zij kan uit haar eigen ervaringen met omgang met studenten, collega’s en managers putten. Helma leidt de oefeningen gestructureerd, enthousiast en informeel. Ze spreekt de teksten uit met een prettige stem en ze zorgt voor een veilige omgeving, waardoor ik elke avond met veel plezier met mijn eigen uitdagingen werd geconfronteerd. 

LK, 27 jaar, Groningen

Vanwege veel onrust in mijn hoofd en lichaam ben ik op zoek gegaan naar een manier hoe ik meer rust kan vinden. Samen met een vriendin die zich hierin herkende, ben ik op zoek gegaan naar een mindfulness-cursus, in de hoop dat dit zou helpen om een stukje rust te kunnen vinden. Ik dacht altijd dat mediteren niks voor mij was, maar de meditaties bij Helma zijn heel prettig. Ze begeleidt je op een rustige en prettige manier. Naast mediteren hebben we ook andere oefeningen gedaan, wat voor inzichten en bewustwording heeft gezorgd over bepaalde denkpatronen, stressfactoren en negatieve gedachten. Kortom, het is zeker de moeite waard om jezelf dit te gunnen! 

LN, 25 jaar, Zuidlaren

Helma en de mindfulness-training hebben me geholpen te ontdekken hoe hard ik figuurlijk rende en hoe weinig ik nog naar mezelf luisterde. Helma legt duidelijk uit, is geduldig, open, zeer vriendelijk en stelt je op je gemak. Ik heb me elke keer weer heel erg welkom gevoeld bij en door Helma! Door deze houding kon ik op een veilige en rustige manier alles leren wat in de training aan bod komt. 

HV, 71 jaar, Peize

Het was een geweldige ervaring deze 8 sessies. Ik ben me bewuster geworden van de dingen die ik doe en dat is een hele openbaring. Ik wist van tevoren eigenlijk niet precies wat ik kon verwachten, hoewel ik hoopte dat er iets zou veranderen. Dat is gelukt. Stap voor stap. Prachtig!

AF, 38 jaar, Wolvega

Alleen al door Helma’s prettige stem kan ik je haar mindfulness-training aanraden. Je krijgt goede begeleiding en handvatten en kan hierdoor met een ontspannen en heldere blik kijken naar wie je bent. Je leert ook rust in te bouwen. Hierdoor sta je steviger in je schoenen. 

PE, 62, Groningen

Met veel genoegen heb ik de cursus mindfulness bij Helma gevolgd. Op een duidelijke en soepele wijze leidde ze ons door de cursus, waarbij aandacht was voor onze ervaringen met de oefeningen die we in de cursus maar ook thuis deden. Het mooie aan mindfulness vind ik dat je stap voor stap leert hoe je in je dagelijks leven stil kan gaan staan, waardoor je je meer bewust wordt van jezelf en al je automatische reacties. Je kan kiezen om anders met stress om te gaan. De werkmap die bij de cursus hoort vond ik ook verhelderend en die zal ik vast later weer eens naslaan. Het mooie aan Helma vind ik dat ze een voorbeeld is. Met haar kalme persoonlijkheid en prettige stem draagt ze mindfulness uit. Kortom dit is een cursus om aan te raden!

RR, 25 jaar, Groningen

Dit jaar heb ik een mindfulnesstraining bij Helma gevolgd en hier heb ik geen seconde spijt van gehad. Helma is een hele rustige, warme en vriendelijke begeleider. Ze legt alles heel helder uit. Door het volgen van deze training ben ik mij veel bewuster geworden van hoeveel gedachten ik eigenlijk heb. Ik heb handvatten gekregen om mij bewust te zijn hiervan en hoe om te gaan met stressvolle situaties. Er was een gemoedelijke sfeer waardoor ik mij meteen op mijn gemak voelde. Ik kan deze training dan ook aan iedereen aanbevelen, met name ook studenten in drukke tijden.

Return to Top ▲Return to Top ▲