Windstiltedag

Als je langere tijd in stilte met aandacht bij jezelf bent, dan verdiept dat de kwaliteit van aandacht en mindfulness. Om in termen van mindfulness te spreken, tijdens de windstiltedag verblijf je langer in de “zijn-modus”, met je aandacht in het hier en nu en naar binnen gericht.

“In de stilte van je eigen innerlijk wordt duidelijk wat waar is … ” (Confucius)

Op de windstiltedag worden zit- en ligoefeningen aangeboden, afgewisseld met loop- en bewegingsoefeningen. De oefeningen zijn vaak in de vorm van geleide meditaties of met een korte instructie, waarbij de stilte zoveel mogelijk in acht wordt genomen. Als het weer het toelaat, is er veel gelegenheid om buiten te zijn.

De windstiltedag wordt vier keer per jaar georganiseerd, als onderdeel van de 8-weekse mindfulness-training. De dag is ook toegankelijk voor andere belangstellenden, gewoon om een dag rust te nemen en te vertragen of om kennis te maken met mindfulness. Ervaring met meditatie is niet nodig.

De kosten van losse deelname zijn € 30,– (incl. koffie/thee en lunchbuffet). Voor deelnemers aan de mindfulness-training is de windstiltedag vrij toegankelijk.

De datum van de volgende windstiltedag is nader te bepalen evenals de locatie. Aanvang 10.30 uur tot ca. 16.00 uur met een lunch halverwege.

 
Return to Top ▲Return to Top ▲